Βάψιμο

Ανανέωση Κάγκελων

Αν υπάρχουν μεταλλικά κάγκελα στο σπίτι σας σκουριασμένα και θέλετε να τα προστατέψετε από τις καιρικές συνθήκες εύκολα και με τον πιο καλύτερο τρόπο, δίνοντας ένα όμορφο φινίρισμα ζωντανεύοντας τα παλιά σας κάγκελα θα χρειαστείτε τα παρακάτω.

Χωρίς αστάρια, υποστρώματα ή μίνιο, μόνο με τα αντισκωριακά βερνικωχρώματα 3 σε 1 και με ελάχιστη προεργασία.

Για την ανανέωση των κάγκελων πριν ξεκινήσετε θα χρειαστείτε τα έξης:

Μία συρματόβουρτσα.

Αντισκωριακό βερνικόχρωμα 3 σε 1 της vernilac η της tetralux απευθείας στην σκουριά.

Διαλυτικό χρώματος .

Πινέλο καλής ποιότητας.

Πανί για το καθάρισμα της επιφάνειας.

Ξεκινώντας με την συρματόβουρτσα τρίψτε  ελαφρά τις επιφάνειες ώστε να φύγει η σκουριά ή η μπογιά από το μέταλλο και το σαθρό χρώμα σε όλα τα σημεία. Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε τα παλιά χρώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαβρωτικό λαδομπογιάς αφήνοντας το να δράση για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αφαιρέστε τα παλαιά χρώματα με σπάτουλα ή με συρματόβουρτσα. Πάρτε ένα πανί βρεγμένο με διαλυτικό ή white spirit, σκουπίστε για να καθαριστούν οι σκόνες και αφήστε να στεγνώσει.

Αραιώστε με 5-10% με διαλυτικό ή νέφτι, white spirit και ανακατέψτε το χρώμα. Πάρτε το πινέλο και περάστε το πρώτο χέρι ομοιόμορφα, όχι πολύ παχύ, φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια και τις γωνίες.

Τα βερνικοχρώματα 3 σε 1 μπορούν να καλύψουν σκουριές σε σημεία και να προστατευσούν με ασφάλεια και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο χωρίς να διαβρώνετε περισσότερο η επιφάνεια. Το βερνικόχρωμα 3 σε 1 στεγνώνει γρήγορα και έτσι μετά από 3-4 ώρες μπορείτε να περάσετε δεύτερο χέρι ώστε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αφού τελειώσει η διαδικασία καθαρίστε το πινέλο και τα εργαλεία σας με διαλυτικό πινέλου.