Βάψιμο

Αφαίρεση Παλαιών Βερνικιών Και Νέο Βάψιμο

ΒΗΜΑ 1 : Πρώτα ξεμοντάρουμε το έπιπλο μας και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε καβαλέτα για να είναι σταθερά. Πριν την εργασία φοράμε γάντια, μάσκα αναπνοής, γυαλιά και παπούτσια ασφαλείας για την ασφάλειά μας και πάντα σε ανοιχτό χώρο.

ΒΗΜΑ 2 : Απλώνουμε το υλικό αφαίρεσης χρωμάτων vernilac remover με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε να δράση για 15 λεπτά και ξύνουμε με μια σπάτουλα το χρώμα που έχει μαλακώσει μέχρι να φανεί η αρχική μορφή του ξύλου. Αν υπάρχουν αυλακώσεις ή σχέδια στο έπιπλο μας καθαρίζουμε με λεπτό σύρμα η με μια συρματόβουρτσα τρίβοντας ελαφρά για να μην προκαλέσουμε ζημία και πάντοτε προς την φορά των νερών του ξύλου.

ΒΗΜΑ 3 : Γυαλοχαρτίζουμε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Νο 220 με γυαλοχαρτιέρα μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΒΗΜΑ 4: Μόλις τελειώσουμε με το γυαλοχαρτάρισμα καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια από σκόνες και περνάμε την πρώτη στρώση του βερνικιού. Περιμένουμε 1 με 2 ώρες και εφαρμόζουμε την δεύτερη στρώση αφήνουμε να στεγνώσει και είναι έτοιμο.