Συντήρηση

Πώς να βάψετε εσωτερικές πόρτες

βάψιμο των θυρών στο σπίτι σας μπορεί να τις κάνει να φαίνονται ολοκαίνουργιες

Το βάψιμο των θυρών στο σπίτι σας μπορεί να τις κάνει να φαίνονται ολοκαίνουργιες. Αυτό το βίντεο θα εξηγήσει πώς να βάψετε πόρτες για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Προετοιμασία
Σφηνώνουμε την πόρτα μισάνοιχτη, αφαιρούμε τη λαβή και σκεπάζουμε το πάτωμα με εφημερίδα. Μια πόρτα είναι πιθανό να έχει μαζέψει βρωμιά και λίπη, επομένως πρέπει να πλένετε και να τρίβετε καλά με βρεγμένο και στεγνό χαρτί με ήπιο απορρυπαντικό.

Βαφή
Εάν έχετε μια ολοκαίνουργια πόρτα από γυμνό ξύλο, θα χρειαστεί να την επεξεργαστείτε με ένα αστάρι ξύλου πριν τη βαφή.

Βάψιμο
Για καλύτερα αποτελέσματα, μια πόρτα πρέπει να βαφτεί με συγκεκριμένη σειρά. Ξεκινήστε από τις άκρες και μετά προχωρήστε στα καλούπια και τα πάνελ, χρησιμοποιώντας την άκρη της βούρτσας για τις εσοχές. Στις πιο επίπεδες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε το επίπεδο του πινέλου για να καλύψετε την επιφάνεια με χρώμα, βουρτσίστε αριστερά και δεξιά, ακολουθούμενες από πάνω και κάτω πινελιές για να απλώσετε ομοιόμορφα το χρώμα.

Αφού κάνετε τα ένθετα, προχωρήστε στην υπόλοιπη πόρτα. Πρώτα, βάψτε τα κατακόρυφα κεντρικά πάνελ, ακολουθούμενα από τα οριζόντια, πριν τελειώσετε με τις μακριές πλαϊνές λωρίδες.

Για να επιτύχετε ένα καλό φινίρισμα, φορτώστε το πινέλο γενναιόδωρα και απλώστε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια, πριν τελειώσετε με μεγάλες, απαλές πινελιές. Μην ξαναδουλέψετε το χρώμα μόλις αρχίσει να στεγνώνει, καθώς αυτό θα δημιουργήσει ένα ανομοιόμορφο φινίρισμα.