Οδηγός αγοράς δραπάνων.

Οδηγός αγοράς δραπάνων

Ηλεκτρικό κατσαβίδι ή κρουστικό δράπανο;

Ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι ή κρουστικό δράπανο θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εργαλειοθήκης σας. Είναι κατάλληλα για διάφορες εργασίες όπως η συναρμολόγηση επίπλων, η κατασκευή φράχτη ή ενός υπόστεγου, αλλά και μικρότερες εργασίες, όπως τοποθέτηση γάντζων και σύσφιξη εξαρτημάτων.

Πριν ξεκινήσετε!

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό κατσαβίδι πριν αγοράσετε. Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια χρησιμοποιούνται σε όλες τις οικιακές εργασίες, αλλά για να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο και να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια, θα πρέπει να γνωρίζετε το υλικό στο οποίο θα εργαστείτε. Για παράδειγμα, θα είναι ξυλεία, γυψοσανίδα mdf, τοιχοποιία ή  σκυρόδεμα; Σκεφτείτε τη διάρκεια των συγκεκριμένων εργασιών για τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε το κατσαβίδι σας. Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιείτε για μεγάλες χρονικές περιόδους, αναζητήστε όσο το δυνατόν πιο άνετα και ελαφριά.

Τύποι δραπάνων

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες εργαλείων με δυνατότητα βιδώματος. Εργαλεία τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το βίδωμα και συμπεριλαμβάνουν τα ηλεκτρικά κατσαβίδια και τα κρουστικά δράπανα ή εργαλεία τα οποία διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες.

Ηλεκτρικό κατσαβίδι

Χρησιμοποιήστε το σε μικρές εργασίες στο σπίτι όπως, κρέμασμα κάδρων και συναρμολόγηση επίπλων και σε υλικά όπως μαλακή ξυλεία και γυψοσανίδες. Λόγω μεγέθους, είναι ιδανικά για μεταφορά και αποθήκευση.

Κρουστικό δράπανο

Όταν πρόκειται για πιο απαιτητικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή επίπλων ή οικοδομικές εργασίες, τότε ένα ισχυρό κρουστικό δράπανο είναι η ασφαλής επιλογή. Τα κρουστικά δράπανα εφαρμόζουν επιπλέον πίεση μέσω κρούσης, με αποτέλεσμα την ταχύτερη διάτρηση σε πυκνότερα υλικά.

Τροφοδοσία

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η τροφοδοσία. Μπαταρία ή καλώδιο; Τα εργαλεία μπαταρίας σας επιτρέπουν την εργασία σε δυσπρόσιτες περιοχές ή σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει παροχή ρεύματος. Τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, συνήθως Ιόντων Λιθίου (Li-ion), των οποίων η ισχύς μετριέται σε volt (V). Όσο αυξάνεται η ισχύς, αυξάνεται και η ροπή άρα και η δυνατότητα διάτρησης. Η χωρητικότητα τους μετριέται σε amp hours (Ah). Η διάρκεια λειτουργίας αυτών των εργαλείων εξαρτάται από την χωρητικότητα της μπαταρίας και τον τύπο εργασίας καθώς εφαρμογές που απαιτούν περισσότερη ενέργεια θα έχουν αντίκτυπο στην διάρκεια της χρήσης μέχρι την τελική αποφόρτιση.

Τα εργαλεία με καλώδιο συνδέονται απευθείας στην παροχή ρεύματος έχοντας ως συνέπεια την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη εργασία. Η ισχύς τους μετριέται σε watt (W) και είναι συνήθως πιο ισχυρά από τα αντίστοιχα της μπαταρίας και είναι κατάλληλα για πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως οικοδομικές, ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εργασίες.

Χαρακτηριστικά

Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια και τα κρουστικά δράπανα διαθέτουν πλειάδα χαρακτηριστικών και ρυθμίσεων οι οποίες σας διευκολύνουν να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας και θα πρέπει να συνυπολογίσετε όταν επιλέγετε ένα εργαλείο. Χαρακτηριστικά όπως ή ροπή, η ταχύτητα περιστροφής, το μέγεθος και ο τύπος του τσόκ (δυνατότητα ταχείας απελευθέρωσης), κλείδωμα της ατράκτου, το σχήμα της λαβής και φωτισμός LED.

Παρελκόμενα

Όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι ή κρουστικό δράπανο είναι πιθανόν να χρειαστείτε υλικά όπως αποσπώμενες μύτες διαφόρων μεγεθών, επιπλέον μπαταρίες και φορτιστές, προέκταση καλωδίου (μπαλαντέζα) καθώς επίσης και εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως γάντια και γυαλιά.

βάψιμο των θυρών στο σπίτι σας μπορεί να τις κάνει να φαίνονται ολοκαίνουργιες

Πώς να βάψετε εσωτερικές πόρτες

Το βάψιμο των θυρών στο σπίτι σας μπορεί να τις κάνει να φαίνονται ολοκαίνουργιες. Αυτό το βίντεο θα εξηγήσει πώς να βάψετε πόρτες για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Προετοιμασία
Σφηνώνουμε την πόρτα μισάνοιχτη, αφαιρούμε τη λαβή και σκεπάζουμε το πάτωμα με εφημερίδα. Μια πόρτα είναι πιθανό να έχει μαζέψει βρωμιά και λίπη, επομένως πρέπει να πλένετε και να τρίβετε καλά με βρεγμένο και στεγνό χαρτί με ήπιο απορρυπαντικό.

Βαφή
Εάν έχετε μια ολοκαίνουργια πόρτα από γυμνό ξύλο, θα χρειαστεί να την επεξεργαστείτε με ένα αστάρι ξύλου πριν τη βαφή.

Βάψιμο
Για καλύτερα αποτελέσματα, μια πόρτα πρέπει να βαφτεί με συγκεκριμένη σειρά. Ξεκινήστε από τις άκρες και μετά προχωρήστε στα καλούπια και τα πάνελ, χρησιμοποιώντας την άκρη της βούρτσας για τις εσοχές. Στις πιο επίπεδες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε το επίπεδο του πινέλου για να καλύψετε την επιφάνεια με χρώμα, βουρτσίστε αριστερά και δεξιά, ακολουθούμενες από πάνω και κάτω πινελιές για να απλώσετε ομοιόμορφα το χρώμα.

Αφού κάνετε τα ένθετα, προχωρήστε στην υπόλοιπη πόρτα. Πρώτα, βάψτε τα κατακόρυφα κεντρικά πάνελ, ακολουθούμενα από τα οριζόντια, πριν τελειώσετε με τις μακριές πλαϊνές λωρίδες.

Για να επιτύχετε ένα καλό φινίρισμα, φορτώστε το πινέλο γενναιόδωρα και απλώστε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια, πριν τελειώσετε με μεγάλες, απαλές πινελιές. Μην ξαναδουλέψετε το χρώμα μόλις αρχίσει να στεγνώνει, καθώς αυτό θα δημιουργήσει ένα ανομοιόμορφο φινίρισμα.

Πως Να Βάψετε Τους Τοίχους μόνοι σας.

Ξεκινώντας να βάψετε τους τοίχους σας πρώτα για να μην λερωθεί το δάπεδο στρώνετε χαρτόνι του μέτρου (οντουλέ) σε όλο το δωμάτιο και στις ενώσεις κολλάμε χαρτοταινία. Θα καλυφθούν τα έπιπλα με νάυλον μιας χρήσης ψιλό.Αν θέλετε μεταφέρετε τα έπιπλα στο κέντρο για να μην σας ενοχλούν.Να μπορείτε να τα καλύψετε όλα μαζί με λιγότερα  νάυλον. Καλύπτουμε τα περβάζια και τις άκρες από τις κάσες των πορτών με χαρτοταινία για να μην λερώσετε και για να βάψετε ίσια..Οι τοίχοι δεν πρέπει να έχουν λάδια και σκόνες,αν υπάρχουν πρέπει να καθαριστούν με σαπούνι και νερό με ένα πανί.Αν υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους ή βγήκε το προηγούμενο χρώμα(να πετάξει κομμάτια)θα πρέπει να ξύσετε με μια σπάτουλα για να καθαρίσουν.Στη συνέχεια στοκάρουμε τους τοίχους.Με ένα πινέλο καθαρίζετε τις ρωγμές  όσο καλύτερα γίνεται την σκόνη και τα σαθρά κομμάτια και τις γεμίζετε με αρμόστοκο σε φύσιγγα βάζοντάς την σε ένα πιστόλι σιλικόνης αφήνοντας λίγο χώρο για να το κλείσουμε με στόκο κατάλληλο για τοίχους.Μόλις τελειώσετε ξύνεται τα στοκαρίσματα με ψιλό γυαλόχαρτο Νο 220  περνάτε το αστάρι για να μονώσετε τους τοίχους.Μόλις στεγνώσει το αστάρι εφαρμόζετε το πλαστικό χρώμα το οποίο μπορεί να χρειάζεται δύο στρώσεις.Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήστε για να βαφεί ο τοίχος είναι ένα ρολό για μεγάλες επιφάνειες,ένα πινέλο για γωνίες για γύρω από τις κάσες τα περβάζια και γενικά εκεί που δεν φτάνει το ρολό..

Οδηγίες Χρήσης Για Καθαριστικό Appolon Ap-303

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Να φοράτε πάντοτε πλαστικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά. Εφαρμόστε το καθαριστικό πλακιδίων σε μια μικρή περιοχή και αφήστε το 24 ώρες προκειμένου να προσδιορίσετε την ευκολία χρήσης και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βρέξτε την επιφάνεια με καθαρό νερό πριν εφαρμόσετε το καθαριστικό.

  1. Κεραμικά πλακάκια: Ρίχνετε τοκαθαριστικό υγρό πλακιδίων στην επιφάνεια, το αφήνετε να δράσει για 2-3 λεπτά και τρίβετε με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με άφθονο νερό. Σε πολύ δύσκολους λεκέδες επαναλάβετε την διαδικασία. Σε περίπτωση που έχουν αρμολογηθεί πριν από 15 ημέρες χρησιμοποιήστε το σε αραίωση 1:1.
  2. Φυσική πέτρα: Αραιώστε το υγρό 1:1 με νερό ή εφαρμόστε το αδιάλυτο για πολύ δύσκολους λεκέδες. Αφήστε να το δράσει για 1 έως 2 λεπτά και τρίψτε την επιφάνεια με μια πλαστική βούρτσα. Τέλος, ξεπλένετε με άφθονο νερό.
  3. Για αγυάλιστα μάρμαρα: Αραιώστε τοκαθαριστικό με 3 μέρη νερού και ρίξτε το στην επιφάνεια τρίβοντας με μια σκληρή πλαστική βούρτσα. Μην αφήνετε το υγρό για περισσότερο από 1 λεπτό στην επιφάνεια. Ξεβγάλετε την επιφάνεια με άφθονο νερό. Σε ορισμένα χρωματιστά μάρμαρα ενδέχεται να εξασθενίσουν οι χρωματισμοί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Διαβρωτικό. Προκαλεί εγκαύματα. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια πλύνετέ τα αμέσως με άφθονο νερό και ζητήστε ιατρική συμβουλή. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, πλυθείτε αμέσως με άφθονο νερό. Χρησιμοποιείτε συσκευή προστασίας ματιών/ προσώπου. Σε περίπτωση ατυχήματος ή αν αισθανθείτε αδιαθεσία ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή (δείξτε την ετικέτα του καθαριστικό υγρό πλακιδίων αν είναι εφικτό).

Οδηγίες Εφαρμογής, Ενεργειακού Χρώματος Κυψελών

Για την εφαρμογή του χρώματος κυψελών, πρέπει οι επιφάνειες να είναι καθαρές, στεγνές από λάδια, σκόνες, σαθρά κομμάτια, ξένα σώματα και ουσίες.

Σε άβαφες κυψέλες ασταρώνουμε από το ίδιο προιόν αραιωμένο με 50% νερό περνόντας πρώτα στις ενώσεις χωρίς αραίωση για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του χρώματος κυψελών. Το χρώμα για κυψέλες
πρέπει να περαστεί σε δύο στρώσεις ή χέρια για το πιο τέλειο αποτέλεσμα κλείνοντας τις τριχοειδής ρωγμές και μικρορωγμές. Αφού ασταρωθεί περνάμε το χρώμα αραιωμένο με 5% νερό για εφαρμογή με πινέλο, ρολό ή βούρτσα και αραίωση 10% για εφαρμογή με πιστόλι, στεγνώνει σε 1 ώρα, αλλά εξαρτάται από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και για επαναβαφή 5-6 ώρες. Η κάλυψη του χρώματος κυψελών bondex premium
είναι 10- 12 τετραγωνικά ανά λίτρο και για να πετύχουμε την καλύτερη απόδοση περνάμε τρείς στρώσεις.

Σε βαμμένες κυψέλες, ασταρώνουμε από το ίδιο προιόν αραιωμένο με 50% νερό, εφαρμόζουμε στις ενώσεις και στο επόμενο χέρι αραιώνουμε με 5% νερό. Εφαρμόζουμε το χρώμα κυψελών με πινέλο, ρολό ή βούρτσα αραιωμένο με 5% νερό και αραίωση 10% για εφαρμογή με πιστόλι. Περνάμε πάλι 3 στρώσεις για τα καλύτερα αποτελέσματα και τις σωστές αποδόσεις.

Το καθάρισμα γίνετε με νερό και σαπούνι

Καθαρισμός Και Συντήρηση Ξύλινων Deck

Λόγω ότι τα ξύλινα deck είναι εκτεθειμένα όλο το χρόνο στις καιρικές συνθήκες ή συντήρηση των ντεκ είναι απαραίτητη.

Ξεκινήστε την συντήρηση του ξύλινου deck καθαρίζοντας το με μία βούρτσα σκληρή για να φύγουν τυχόν φύλλα και σκόνες. Προτιμήστε ένα καθαριστικό ξύλου που αφαιρεί μούχλες, βρύα ακόμη και φύκια όπως το bondex καθαριστικό βρύων και άλγης για ξύλα και ξύλινα deck. Αραιώστε το μέχρι 20 λίτρα νερό απλώστε στην επιφάνεια, αφήστε για μερικά λεπτά και τρίψτε την επιφάνεια με βούρτσα. Κάντε την διαδικασία σταδιακά ώστε να μην στεγνώνει το καθαριστικό ξύλου στην επιφάνεια και προτιμήστε μέρες που να μην έχουν πολύ ήλιο.

Μπορείτε ακόμη να πλύνετε το ντεκ με πλυστική μηχανή με πίεση εώς 120 bar.

Αν υπάρχουν σχισίματα ή βγαλμένα καρφιά και βίδες αντικαταστήστε με νέες. Στοκάρετε αν χρειαστεί μετά τον καθαρισμό και πριν περάσετε λάδι εμποτισμού για Deck.

Όταν τελειώσετε την όλη διαδικασία με τον καθαρισμό του ξύλινου deck περάστε το
Vernilac, decking oil, Λάδι εμποτισμού, για ξύλινα deck, πολυουρεθάνης και για περίβλημα πισίνας ή το bondex decking oil για να το προστατέψετε από τις καιρικές συνθήκες. Για καλύτερα αποτελέσματα περάστε κάθε χρόνο μια φορά για την συντήρησή τους και να τονίσετε την φυσική ομορφιά του ξύλου.